Кандидатите на Републиканската партия бяха попитани дали биха подкрепили Тръмп като кандидат за президент, ако той бъде осъден. Ето как те отговориха.

...
Бившият президент Доналд Тръмп, който беше обвинен четири различни пъти тази
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп, който беше обвинен четири различни пъти тази година, не участва в дебата на Републиканската партия в сряда, но той беше тема на дискусия сред осемте други кандидати, които взеха сцената. „Всички вие подписахте обещание да подкрепите републиканския кандидат“, каза модераторът Брет Байер. „Ако бившият президент Тръмп бъде осъден в съда, бихте ли го подкрепили като избор на вашата партия? Моля, вдигнете ръка, ако го направите.“ Ето как отговориха те.

Бившият посланик на ООН Ники Хейли, сенаторът от Южна Каролина Тим Скот, предприемачът Вивек Рамасвами, губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргум, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис и бившият вицепрезидент Майк Пенс вдигнаха ръце , заявявайки, че ще подкрепят Тръмп като номиниран от партията – дори и да бъде осъден.

Бившият губернатор на Арканзас Аса Хътчисън не вдигна ръка, а бившият губернатор на Ню Джърси Крис Кристи направи движение с ръка и по-късно поясни, че не вдига ръка в подкрепа на Тръмп.

14-та поправка все още не е използвана – и Тръмп все още не е осъден за каквито и да било престъпления – идеята за използване на поправката беше обсъдена от политически и правни експерти след бунта на 6 януари.

Кандидатите също бяха попитани дали Пенс, който се противопостави на предполагаемата схема на Тръмп за забавяне на прехвърлянето на властта на президента Байдън – е постъпил правилно на 6 януари. 

Тръмп отправи многократни искания Пенс отхвърля резултатите от Електоралната колегия, което не е власт, която вицепрезидентът има. Пенс се противопостави на тези искания и той стана централен свидетел в разследването на предполагаемия опит на Тръмп да отмени президентските избори през 2020 г., за което Тръмп е изправен пред четири обвинения в престъпления.

Пенс каза, че американският народ заслужава да знае дали други кандидати се съгласиха, че той е спазил клетвата си към Конституцията този ден. ДеСантис каза, че Пенс е изпълнил дълга си. „Нямам нищо против него“, каза той.

Скот каза, че Пенс „абсолютно“ е постъпил правилно. Кристи каза, че Пенс „отстоява Конституцията и той заслужава нашата благодарност като американци.“

Ако Тръмп бъде осъден за някое от престъпленията, в които е обвинен, каза Рамасвами като президент, той ще помилва Тръмп – и той призова Пенс да каже същото. „Не знам защо предполагате, че Доналд Тръмп ще бъде осъден за тези престъпления“, каза Пенс. „Това е разликата между теб и мен. Давал съм помилвания, когато бях губернатор на щата Индиана. То обикновено следва констатация за вина и разкаяние от лицето, което е осъдено.“ Той добави, че ще разгледа "справедливо" молбите за помилване.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР